over ons

Over DDAMA

Het Dutch Digital Art Musem Almere (DDAMA) en de tentoonstelling: “Like Digital Art” in 2016 zijn tot stand gekomen vanuit van de volgende overwegingen:

  • Bij een groeistad als Almere, dat sinds oktober 2016 meer dan 200.000 inwoners telt en zich in hoog tempo blijft doorontwikkelen, hoort een eigentijds kunstmuseum.
  • Almere kan een artistieke voortrekker zijn op de digitale snelweg als het gaat om kunstzinnige initiatieven en ontwikkelingen.
  • Een museum voor digitale kunst past in het huidige tijdsbeeld van digitalisering en trekt jongere en oudere generaties computerliefhebbers aan uit Almere en van ver daarbuiten. Zowel digirati – mensen die goed op de hoogte zijn van de digitale revolutie – als digibeten.
  • Het Digital Art Museum heeft een versterkend effect op het imago van de stad.
  • Steeds meer kunstenaars werken met geavanceerde digitale technieken en zullen ten volle profiteren van het digitale museum, het DDAMA, het eerste digital art museum in Nederland en het tweede in Europa (naast het museum in Zürich).
  • Een Digital Art Museum in Almere creëert een kunstzinnig digitaal klimaat, à la Silicon Valley. Een Digital Art Museum zal aantrekkingskracht uitoefenen op particuliere bezoekers, zakenlieden en toeristen in Almere. Een bezoek aan een Digital Art museum zal ook een familie-uitje worden: een museum, waar kinderen hun ouders en opa en oma’s mee naartoe nemen, of omgekeerd.
  • Voor de opzet van het museum beschikt de Stichting DDAMA over onvoldoende financiële middelen, anders dan de middelen met behulp waarvan de expositie: “Like Digital Art” tot stand is gekomen. Deze expositie is bedoeld als visitekaartje én etalage, om het publiek te laten zien, waar digital art over gaat en hoe divers de kansen van digital art zijn. Hiermee wil de Stichting DDAMA een aanzet geven tot het museum en sponsors, subsidiënten en particuliere financiers over de streep trekken voor enerzijds de uitbreiding van deze expositie in de toekomst en anderzijds professionalisering van het museum.

 

De Witte Raaf Award

Informatie over de award die in 2018 is uitgereikt